AMERIKANSK FOTBALL

Turneringsform:
Arena:
Dager:

 

 

Student-cup
Rolland Kunstgress
Torsdag og Lørdag

Amerikansk fotball kommer til Bergen Challenge høsten 2024! Amerikansk fotball har opplevd en markant vekst i Norge de siste årene. Fra å være en relativt ukjent sport har den vunnet ny popularitet. Derfor er Bergen Challenge stolte av å inkludere denne sporten i arrangementet høsten 2024. 

I denne turneringen spilles kamper i 9er-format, hvor hvert lag konkurrerer over tre dager med 2-3 kamper hver. Hver kamp består av fire perioder, hver på 10 minutter effektiv spilletid. Hvert lag må ha minst 11 spillere for å kunne delta, hvorav 8 kan være ikke-studenter. 

I amerikansk fotball handler det om å kombinere fysiske ferdigheter med taktisk planlegging. Spillet starter med et avspark, hvor lagene konkurrerer om å få kontroll over ballen. Deretter går det ut på å avansere ballen nedover banen ved løp eller pasninger, samtidig som det andre laget forsøker å stoppe dem ved taklinger. Målet er å score touchdowns ved å ta ballen over motstanderens mållinje eller ved å sparke den gjennom målstengene for ekstrapoeng.

Så hvis dere er et studentlag i amerikansk fotball, meld dere på og bli med på et adrenalinfylt eventyr fylt av taklinger, touchdowns og lagånd!

 

Kontaktperson:

Tobias Heskestad    tobias.heskestad@bergenchallenge.no