OM BC

Bergen Challenge så for første gang dagens lys i 2011 som Studentlekene Bergen Challenge. To av NHHs mest engasjerte sjeler, Martin Schütt og Kjetil Sand, deltok under Studentlekene Trondheim 2010 og denne erfaringen skulle danne grunnlaget for en fantastisk reise. Halvannet år senere var det et faktum: Studentlekene Bergen Challenge fikk innvilget teknisk arrangøransvar for de offisielle Studentlekene av Norges Studentidrettsforbund og 1100 deltagere fra hele landet tok turen til Norges beste studentby for å kombinere konkurranse, idrettsglede, sosialt samvær og ikke minst det å knytte nye vennskap på tvers av studiested og klubblogo.


Siden den gang har arrangementet blitt omdøpt til Bergen Challenge og har etablert seg som en solid merkevare både lokalt og nasjonalt. Omtrent 2200 deltagere fylte bankettlokalene i Grieghallen i 2018 og helt siden da har organisasjonens mange frivillige jobbet knallhardt med å fylle og overgå forventningene til tilbakevendende deltagere fra hele studentidretts-Norge. 


Helt fra begynnelsen i 2011 har BC hatt et todelt fokus: Idrett og kultur i skjønn harmoni. År for år har organisasjonen opparbeidet seg den erfaringen og de profesjonelle rammene som skal foreligge rundt idrettene under Studentlekene og kulturprogrammet utvides både kvalitativt og kvantitativt for hver gjennomføring. BC arrangeres hovedsakelig av omtrent 600 frivillige studenter fra Norges Handelshøyskole, og i 2018 åpnet vi for å rekruttere ambassadører på alle de store studieinstitusjonene i landet. Det er en del av en strategi for å nå vårt mål om å bli Norges største studentidrettsfestival gjennom tidende. 

Neste Bergen Challenge vil gå av stabelen høsten 2024. Her blir det muligheter for å vinne både student-NM og å ta finstasen på for å feire med gamle og nye venner under banketten.

De ulike seksjonene som er med å skape BC24

Idrett

7Idrettredigert

Idrettsseksjonen er selve hjertet til SLBC. De har ansvaret for alle idrettsturneringene, samt påmelding og deltakerinformasjon.

PR

2.PRredigert

PR består av alle de tekniske gruppene som støtter de andre seksjonene i BC, samt å markedsføre arrangementet og rekrutterer deltakere. De drar blant annet på roadshow hvor de besøker ulike studiesteder i hele landet.

HR

6HRredigert

HR har ansvaret for å ta vare på de frivillige og arrangere alle interne arrangementer.

Kultur

1.Kulturredigert

Kulturseksjonen planlegger og gjennomfører alle de flotte kulturarrangementene våre. Dette innebærer alt fra bankett til revy og barnedag.

Logistikk

3LogistikkRedigert

Logistikkseksjonen har kontroll på alt av arenaer, transport-løsninger, overnatting på skoler med tilhørende frokost, kiosksalg og betalingsløsninger.

Marked

5Markedredigert

Markedsseksjonen er kontakten med næringslivet. De skaffer alt av sponsoravtaler og freebies. De har også ansvaret for å forhandle frem gode avtaler med næringslivsaktører.

Økonomi

4Økonomiredigert

Økonomiseksjonen har full kontroll på penger inn og penger ut, samt søker støtte fra ulike fond og legat. De styrer budsjettrundene og følger opp hvor mye penger som brukes i de ulike seksjonene.