Bærekraft

Studentlekene Bergen Challenge 2024 tar bærekraft på alvor. Vi har i år to bærekraftsansvarlige, som skal sørge for de grønneste studentleker noensinne. Med oss på laget har vi Norges studentidrettsforbund – som støtter oss i vår Miljøfyrtårn-sertifisering.

Vi har blitt Miljøfyrtårn-sertifiserte!

Studentlekene Bergen Challenge er stolte av å være de første Studentlekene som har blitt Miljøfyrtårn-sertifisert i Norge! Dette innebærer at vi og våre samarbeidspartnere må oppfylle en rekke kriterier. Slik sikrer vi bærekraftige studentleker for oss som deltakere i dag – og de som kommer etter oss.Vi har blitt sertifisert for grønne arrangementer!

Det skal være bærekraftig å drive studentidrett. Derfor har vi nå blitt sertifisert for “Grønne arrangementer” gjennom Miljøfyrtårn. Dette innebærer at alle ledd i Studentlekene Bergen Challenge skal være så bærekraftige som mulig. Vi legger spesielt vekt på sosial bærekraft, transport, avfallshåndtering, bruk av effektmateriell og matservering. Slik skal vi sammen sikre at festivalen blir så grønn som mulig.


Lær mer på miljofyrtarn.no

Sosial bærekraft

Studentlekene Bergen Challenge 2024 skal tilby kultur- og idrettsarrangement for å øke studentvelferden. Studentidrett er studentvelferd – og studentvelferd er bærekraftig! Derfor arrangerer vi Norges største studentidrettsfestival, som dekker alt du kan tenke deg. Vi ønsker å skape idrettsglede gjennom et mangfold av idretter, setter opp sportsrevy, konserter, åpningsseremoni og bankett til alle deltakere og frivillige. Bergen Challenge skal ha et tilbud for alle, uansett forutsetninger. Vi arrangerer derfor “Idrett for alle” – som skal bidra til idrettsglede hos utøvere med funksjonsnedsettelse.

 

For å skape landets beste studentleker, er vi helt avhengige av våre over 600 frivillige studenter. Vi er svært opptatt av å skape et godt arbeidsmiljø der alle er inkludert og ivaretatt. For å oppnå trivsel, arrangerer vi en rekke morsomme arrangementer og fester for alle funksjonærer. Dette kan være alt fra ansettelsesfester, kontorkos, hytteturer og interne idrettsturneringer.

 

Miljøtiltak

For å nå målet vårt om å være et bærekraftig arrangement, gjennomfører vi en rekke effektive miljøtiltak. Vi er spesielt opptatt av å redusere unødvendig bruk av engangsartikler, fokusere på avfallshåndtering, miljøvennlig transport og matservering, samt forhindre forsøpling. Slik skal vi som organisasjon redusere vårt klimaavtrykk. Bergen Challenge er opptatt av et ansvarlig forbruk og produksjon. Et konkret eksempel på våre miljøtiltak er derfor reduksjon i bruk av effektmateriell. I stedet for å benytte oss av flyers, har vi gått over til digitale løsninger for informasjonsflyt. Vi etterstreber å unngå matsvinn, og å alltid kunne tilby et fullverdig vegetartilbud til våre deltakere og frivillige – i alt fra frokostservering til menyen på banketten.

 

Vi oppfordrer alle våre deltakere til å benytte seg av kollektivtilbud og samkjøring i forbindelse med reise til arrangementet. Bergen har gode tog- og buss-forbindelser, som vi håper så mange som mulig velger å ta i bruk.