golf student-NM

HVOR:
NÅR:
KLASSER:
REGLER:

Meland Golfklubb
Fredag
Herre & Dame
Norges Golfforbund

Sporten som virkelig har fått sin gjenoppstandelse i Norge som følge av en pandemi og en magiker fra Ekeberg i Viktor Hovland er for første gang på SL Bergen Challenge sitt program. Idretten som i dag er stappet med moderne teknologi har sine aner fra langt tilbake. Man har lenge sett på golf som en skotsk idrett, men nyere undersøkelser viser at man først drev med dette helt tilbake til 1400-tallet i Nederland og Belgia. Spillet ble likevel først formalisert og organisert i Skotland da den første klubben «The Hounorable Company of Edinburgh Golfers» ble stiftet i 1744. For Norges del tok det hele 181 år til før den første golfklubben var etablert da Oslo Golfklubb lagde en bane på Bogstad. Sporten er nå en verdensidrett og har omlag 66 millioner utøvere. 

Både erfarne golfere og de litt nyere «koronagolferne» er invitert til arrangementet som for alvor skal manifestere golf som en studentidrett!


EM-kvalifisering:

Vinnerne i golfturneringene får muligheten til å representere Norge i Student-EM 6.-10. september 2023 i Ferrara, Italia. 

Kontaktperson Golf: 

Vegard Nesland, vegard.nesland@slbergenchallenge.no