Miljøfyrtårn

Bergen Challenge har blitt miljøfyrtårn!

Bergen Challenge er stolte av å være sertifisert som Miljøfyrtårn.

 

Miljøfyrtårn er den mest brukte sertifiseringsordningen for små og mellomstore organisasjoner som ønsker å dokumentere sin miljøinnsats.

 

- Det føles veldig stas å endelig ha blitt miljøfyrtårn. Vi har nå lagt et godt grunnlag for å avholde en bærekraftig festival, sier Helene Just Rustad. Sammen med Kristin Ellingseter er hun bærekraftsansvarlig i årets Studentlekene Bergen Challenge.

 

For å bli sertifisert kreves det dokumentasjon av at rundt 60 krav er oppfylt, blant annet om miljøvennlig transport og matservering, reduksjon av unødvendig bruk av engangsartikler og avfallshåndtering.

 

- Heldigvis har alle seksjonene vært svært hjelpsomme og kreative, noe som har gjort jobben mye enklere, sier Kristin Ellingseter.

 

Som miljøfyrtårn kan ikke de bærekaftsansvarlige hvile på laurbærene. Det krever kontinuerlig arbeid for å opprettholde statusen.

 

- Videre blir det viktig å følge opp målene som er satt, samt utforske andre mulige tiltak for å bli enda grønnere. Etter at BC er gjennomført skal vi utarbeide en plan for å tilrettelegge for videre bærekraftsarbeid for fremtidige studentleker rundt om i landet, sier Ellingseter.

 

Bærekraft er et viktig tema for årets BC, og det jobbes nå for at det skal bli et enda grønnere arrangement.

 

- Videre ønsker vi å gjennomføre mindre arrangement både innad i BC og utad mot NHH for å øke fokuset på bærekraft. Vi tar gjerne imot forslag og ideer til dette!, sier duoen.

 

Også Olve Wergeland, leder i årets BC, er fornøyd med miljøtårnsertifiseringen.

 

- Vi har ambisjoner om gjøre BC grønnere og dette er et viktig steg i den retningen. Bærekraft har alltid vært viktig for oss, men til nå har det først og fremst vært fokus på den sosiale dimensjonen. Med miljøtårnsertifisering så tar vi også ansvar for å bli grønnere, sier Wergeland.

 

Bergen Challenge er en idrettsfestival arrangert av og for studenter i Norge. BC vil gå av stabelen høsten 2024. Målet er at over 2500 deltakere fra hele landet vil ta turen til Bergen for å kombinere konkurranse, idrettsglede, og sosialt samvær.

 

Påmeldingen er åpen! Gå til «Hjem»-siden for påmelding.