Deltakerrekord

Deltakerrekord for BC 2022!

Oktober nærmer seg med stormskritt, og det er nå få uker til høstens store eventyr går av stabelen. I oktober samles endelig tusenvis av studenter fra studentidretts-Norge i Norges vakreste by for å knive om seieren i Bergen Challenge!

Våren 2021 gikk Sofie Vik til valg som eksternsjef for BC med ett klart mål; hun ville skape deltakerrekord. Målet var å knuse Trondheims tidligere deltakerrekord på 2400 deltakere og rekruttere minst 2500 deltakere til BC i 2022. 

Torsdag 15.oktober gikk påmeldingsfristen ut og spenningen knyttet til deltakerantallet var høy. Hadde vi klart å slå rekorden? Ville Bergen Challenge 2022 være den største studentidrettsfestivalen Norge noen gang har sett? Med en deltakermasse bestående av over 2500 studenter var det åpenbart; Bergen Challenge 2022 knuser tidligere deltakerrekorder, og den største studentidrettsfestivalen i Norge blir et faktum! 

Vi har snakket med assisterende eksternsjef Dinogen Uruthiran om veien mot målet. 


Til redaksjonen forteller han at:


– Hvordan har dere gått frem for å oppnå deltakerrekord?

– Vi har kartlagt alle studentidrettsforeninger i Norge og hvilke idretter de tilbyr, for så å kontakte alle lag og oppfordre de til å melde seg på. I tillegg har promotering via sosiale media på kontoene til klubber og lag hjulpet oss å bli synlige i hele Norge. Studentambassadørene våre rundt på skolene har hjulpet oss mye med å nå ut til studenter fra andre skoler. Eksternseksjonen har også vært på roadshow rundt om i landet for å promotere SLBC22. Det lå en stor jobb i å bygge opp merkevaren til SLBC på nytt, da det er 4 år siden sist SLBC22 ble arrangert, og de fleste studenter i dag dermed ikke har deltatt i- eller hørt om SLBC. 

 

– Har dere gjort noe annerledes fra tidligere år for å rekruttere flere?

– Vi har gått mer strukturert til verks, med et grundig kartleggingsarbeid enn hva som har blitt gjort tidligere. Vi praktiserte for første gang en midlertidig frist der lagene kunne sikre plass i turneringen mot at de meldte seg på innen 1. juni. Dette gjorde at vi hadde flere lag påmeldt før sommeren enn noen gang før, og gav oss mer forutsigbarhet i hvordan vi skulle jobbe med rekruttering utover høsten. 

 

– Hvordan opplever du engasjementet for Studentlekene Bergen Challenge?

– Ettersom det har vært to år med pandemi, merket vi at det er færre studenter som var kjent med konseptet studentleker. Til tross for dette har mange vist stor interesse når de har blitt introdusert for SLBC22 og deltakerrekorden i seg selv viser et enormt engasjement! 

 

– Har du et siste budskap til alle som skal delta i SLBC?

– Vi i SLBC22 håper at alle gleder seg til å ta turen til Bergen og delta i ulike konkurranser. SLBC22 er mer enn bare idrett, hvor vi også har flere kulturelle arrangementer som jeg virkelig anbefaler alle å delta på. Det kommer til å være en åpningsseremoni, et dødeshow, sportsrevy med lattergaranti og en helmax bankett! Ta del i alt det morsomme utenom idrettene også! Vi gleder oss til å ta dere i mot! Håper dette var greit og gi meg en lyd dersom det skulle være noe!

Vi gleder oss enormt til å ønske studentidretts-Norge velkommen til Bergen 12.-16. oktober. Her skal lagånden styrkes og idrettsgleden dyrkes. Kamper skal vinnes –  dette blir et arrangement vi alltid vil minnes!

Skrevet av: Sofie Sanden Thue og Tiril Torgersen